Partners actief in de bouwsector

archipelago | ar-te staat voor contextuele architectuur.
Als partner van onze opdrachtgevers ontwerpen we op dienstbare wijze en met aandacht voor programmatie, duurzaamheid , TCO en beleving, ruimte voor mens en maatschappij. Ruimte welke op maat voorziet in de behoefte van eigenaars, uitbaters, gebruikers, ontwikkelaars, bewoners,... Ruimte welke inspeelt op de specifieke voorwaarden van de eigen context: stedenbouwkundig, sociaal, ecologisch,... Bovendien streeft ar-te met een no-nonsense aanpak voor elk bouwproject naar het optimale evenwicht tussen technische expertise, creativiteit en innovatie. Daarbij staan professionaliteit, efficiëntie, tijd-en kostenbeheersing en een flexibele pro-actieve houding voorop. Vanuit Wijgmaal (bij Leuven) is ar-te met een 50-tal medewerkers actief in de zorg- en ziekenhuissector en andere sectoren. Zorgvuldig genezen, wonen, leren en werken vormen de basiswaarden en kwaliteit waarrond het ar-te team zich verenigt.

Als ontwikkelde bouwer biedt Ibens geïntegreerde oplossingen aan die het bouwproces overstijgen, dit na meer dan 30 jaar ervaring in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Sinds 2005 heeft ibens zich succesvol geprofileerd als specialist in zorghuisvesting. Door die bewuste keuze heeft het enorm veel kennis in huis over de ontwikkeling van zorgprojecten. Een project dat een woonfunctie én een zorgfunctie combineert, legt de bouwheer bijzondere eisen op. Er dient rekening gehouden te worden met normen en regelgeving rond veiligheid, comfort en toegankelijkheid én men staat voor de grote uitdaging om het project economisch leefbaar te maken. Gelukkig vindt men bij Ibens een ervaren en betrouwbare partner. Ibens maakt namelijk het verschil door opgebouwde sectorkennis, procesbeheersing en hun cultuur van ontzorging, partnering en respect.

VK Architects & Engineers is een interdisciplinair ontwerp- en studiebureau met 65 jaar ervaring in Healthcare Design. Het VK-portfolio bevat onder andere 7 greenfield ziekenhuizen (waarvan 5 met meer dan 700 bedden), verschillende woonzorgcentra en campussen voor mentale gezondheidszorg. Onze architecten en ingenieurs kunnen rekenen op de expertise van in-house acoustical experts, facade engineers, fire safety experts en consultants duurzaam bouwen. Met behulp van evidence-based design en simulatietools maken ze van elke zorgomgeving een “healing environment”. Onze architecten en ingenieurs bundelen hun kennis voor een efficiënt en transparant ontwerpproces én een optimale levenscyclus van uw gebouw. Onze ingenieurs en experten akoestiek, facade, fire safety en duurzaamheid verlenen hun diensten ook aan externe ontwerpbureaus, zowel in de gezondheidszorg als daarbuiten.