Akoestische consultants en ondersteunende partners

ASAsense cvba is een jonge technologie start-up, opgericht in 2015 als een spin-off van de WAVES onderzoeksgroep aan Universiteit Gent. ASAsense biedt op maat ontwikkelde en cloud-gebaseerde oplossingen aan voor het meten en analyseren van sensorgegevens volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. De focus ligt hierbij specifiek op het extraheren van informatie uit geluid en trillingen, waarbij data-analyse en artificiële intelligentie technieken worden aangewend die zijn geïnspireerd op de manier waarop de mens geluid ervaart. De technieken ontwikkeld door ASAsense vinden hun toepassing in een brede waaier van domeinen, zoals milieu, veiligheid, mobiliteit en zorg.

Als studiebureau akoestiek is het onze taak uw comfort en productiviteit te verzekeren. Onze akoestische specialisten beschikken over alle kennis, ervaring en competenties om u optimaal te ondersteunen en u een totaaloplossing aan te reiken. Bureau De Fonseca garandeert persoonlijk contact, een nauwkeurig budget, een stipte opvolging en pragmatische flexibiliteit.

Daidalos Peutz bouwfysisch ingenieursbureau is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van akoestiek, bouwfysica en daglichttoetreding. Wij verstrekken advies aan ontwerpers van gebouwen en aan fabricanten van bouwcomponenten en bouwsystemen tijdens het ontwerpproces of tijdens de produktontwikkeling.

dBA-Plan is een onafhankelijk studiebureau voor het uitvoeren van geluidsstudies conform VLAREM II, het uitwerken discipline geluid in MER, het opstellen van saneringsplannen, uitvoeren van berekeningen voor weg- en spoorverkeer en industrie. Daarnaast is dBA-Plan ook actief in de bouwakoestiek.

Philips helpt betekenisvolle innovaties te introduceren die het leven van mensen verbeteren. We bieden technologische mogelijkheden voor innovaties op het gebied van gezondheid en welzijn, gericht op zowel ontwikkelde als opkomende markten. Gepositioneerd aan het front van het innovatieproces, werken we aan alles van het spotten van trends en ideeën tot proof of concept en - waar nodig - de allerbeste productontwikkeling. Bij Philips streven we ernaar de wereld gezonder en duurzamer te maken door middel van innovatie. Ons doel is om in 2025 het leven van 3 miljard mensen per jaar te verbeteren. We verbeteren de kwaliteit van mensenlevens met behulp van betekenisvolle innovaties die technologie mogelijk maken - als co-creator en strategische partner voor de Philips-bedrijven en complementaire open innovatie ecosysteemdeelnemers.

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht in toepassing van de Besluitwet “De Groote” van 1947, met als doel het toegepast onderzoek in de bouwsector te bevorderen, om aldus het concurrentievermogen van zijn 90.000 lid-ondernemingen te verhogen.
Het WTCB heeft de volgende drie hoofdopdrachten:

  • het verrichten van wetenschappelijk en technisch onderzoek ten behoeve van zijn leden
  • het verlenen van technische voorlichting, bijstand en advies aan zijn leden
  • het bijdragen tot de algemene innovatie en ontwikkeling in de bouwsector, met name door middel van contractonderzoek op aanvraag van de industrie en de overheid.

Om deze opdrachten te vervullen, steunt het WTCB op de kennis en ervaring van meer dan 200 hooggeschoolde medewerkers.