Producenten en verdelers van akoestische materialen

DOX Acoustics is gespecialiseerd in akoestische klantgerichte oplossingen op de Belgische en Luxemburgse projectmarkt, in het kader van een gezond binnenklimaat. Optimaliseer de akoestiek voor een helende omgeving. Goede akoestiek beïnvloedt niet enkel de prestaties, maar ook het welzijn in een ruimte. Specifiek in zorgcentra: het beïnvloedt zowel het herstel van de patiënten, als de werksfeer van het verplegend personeel. DOX Acoustics is fier mee te werken aan het project AcustiCare. Al 40 jaar staan we klaar met onze expertise en hoogwaardige producten om projecten van A tot Z te begeleiden. Of het nu een ziekenhuis, woonzorgcentrum of dokterskabinet is … voor elke situatie een geschikte oplossing. Contacteer ons voor advies en een offerte op maat.

De geprivilegieerde partner voor iedereen die betaalbaar, efficiënt en duurzaam wil (ver)bouwen. Gyproc biedt zowel de architect, de bouwprofessional als de doe-het-zelver innovatieve systeemoplossingen op basis van gips, bestemd voor de binnenafbouw van gebouwen. Deze oplossingen worden gekenmerkt door hun duurzame eigenschappen, het comfort dat zij de bewoners en gebruikers bieden en de verregaande vrijheid in vormgeving die ze mogelijk maken. Bovendien gaat Gyproc als marktleider er prat op dat u als architect, bouwprofessional of doe-het-zelver beroep kan doen op onze expertise bij de uitvoering van uw projecten.

ShowTex, dat dit jaar zijn 35ste verjaardag viert is een wereldwijde leider in zowel het uitvinden/ontwerpen als het vervaardigen en plaatsen van innovatieve vlamwerende stoffen, rails en bewegingssystemen.
We gaan graag mee met het enthousiasme van onze klant om samen met dezelfde passie een mooi resultaat neer te zetten. Met eigen productie-ateliers, onderzoeksafdelingen en installateurs beschikken wij over de nodige expertise om zelfs de meest complexe projecten tot een goed einde te brengen. Enkele jaren geleden begon ShowTex zich meer toe te leggen op akoestische toepassingen met textiel, wat vandaag resulteert in een aparte afdeling akoestiek. In ons portfolio zitten o.a. zorginstellingen zoals het Sint Vincentius (Meulebeke), Le Cercle Parmentier (St.Pieters-Woluwe) en het Meerminnehof (Mortsel).

Triplaco is de producent van de collectie akoestische panelen van Print Acoustics® en maakt deel uit van de familiale Group Lefevere, opgericht in 1900 in Kortrijk. De Print Acoustics panelen zijn ontwikkeld om op basis van het Helmholtz principe storende geluiden uit de omgeving te absorberen en te reduceren. Op die manier dragen zij bij tot een aangename en helende omgeving. In de zorgsector is de trend om naast functionele eigenschappen van producten (nagalmreductie) ook een meer huiselijke sfeer te creëren. De service om deze panelen met digitale beelden (natuur, dieren,…) te bedrukken creëert een meerwaarde voor bewoner, bezoeker en personeel. De verschillende producten van Print Acoustics® (standaardpanelen, akoestische maatdeuren, kastdeuren, schuifdeuren, ...) zijn functioneel, esthetisch, hygiënisch en schok- en krasbestendig.